Na Sveučilištu u Mostaru u organizaciji Centra za informacijske tehnologije (SUMIT) održan je dvodnevni tečaj „Osnove rada u sustavu za e-učenje“ za nastavno osoblje.

Polaznici su se kroz osam cjelina upoznali s radom u sustavu za e-učenje korištenjem aktivnosti i resursa dostupnih unutar sustava.

Voditelj tečaja bio je doc. dr. sc. Marko Odak koji ističe kako je tečaj nastavak na aktivnosti e-učenja s ciljem povećanja e-kolegija i nastavnog sadržaja dostupnog u sustavu za e-učenje, u skladu sa Strategijom razvoja SUM-a i Akcijskim planom za kalendarsku 2019. godinu.

„Iako sustav za e-učenje nudi veliki broj mogućnosti, cilj je ovog tečaja upoznavanje nastavnika s radom u virtualnom okruženju. U cilju boljih i kvalitetnijih ostvarivanja ishoda učenja, nastavni sadržaj  treba izraditi pomoću resursa i aktivnosti dostupnih unutar sustava, koji pružaju strukturiran i organizirani pregled nastavnog sadržaja primjeren radu u virtualnom okruženju“,  objasnio je Odak.

Uz doc. dr. Odaka, predavači su bili članovi SUMIT-a Tomislav Papac i Marin Bošnjak.

Polaznici tečaja su istaknuli kako sustav za e-učenje nudi mnogo prednosti za kolegije kao što su postavljanje nastavnih materijala, načini postavljanja i rješavanja zadaća za studente te su zainteresirani za pokretanje kolegija u ovom sustavu.

Svaki nastavnik ima mogućnost otvoriti svoj kolegij na Sveučilišnom sustavu za e-učenje (SUMoodle), a na portalu za e-učenje nastavno osoblje i studenti imaju dostupne priručnike, razne upute, obavijesti kao i ostale korisne informacije vezane za e-učenje.