Studenti diplomskog studija prehrambenog inženjerstva, Dominik Nosić i Anđela Jurišić, sudjelovali su u 1. natjecanju za mlade „Solana Innovation Challenge“, u organizaciji Solane d.d. Tuzla u koordinaciji sa AS Holdingom i uz podršku Inkubatora društvenih inovacija „Munja” Sarajevo. Bilo je potrebno napraviti koncept inovacije, od smišljanja ideje do njene potpune razrade, u svrhu rješenja ili unaprijeđenja Solane i Tuzlanske soli. Pod vodstvom mentorice, docentice dr. sc. Anite Jurić, studenti su razvili ideju zubne paste na bazi soli, koja bi, uz isključivo prirodne sastojke, doprinijela zdravlju zubi i higijeni usne šupljine. Osim što izbjeljuje zube, sol pozitivno utječe na izgradnju zubne cakline i djeluje protuupalno i antibakterijski.

U svrhu projekta, studenti su u laboratoriju fakulteta napravili zubnu pastu. Sve to dovelo ih je do prolaska u finale natjecanja, koje se održavalo u Tuzli 27. i 28. lipnja. Studenti su kroz razne radionice učili o Solani i vještinama prezentiranja, da bi u konačnici prezentirali svoje ideje pred stručnim žirijem. Tim iz Elektrotehničke škole u Tuzli pod nazivom „Makerspace” je osvojio prvo mjesto na ovogodišnjem „Solana Innovation Challenge” natjecanju.

Iako nisu osvojili nagradu, studenti su iz ovog iskustva ponijeli nova saznanja, lijepe uspomene i ostvarili vrijedne kontakte, te stoga ovim putem zahvaljuju Solani na odličnoj organizaciji i gostoprimstvu. „Solana d.d. Tuzla je ponosna što je pružila priliku mladim ljudima da “kvalitet sa tradicijom” oplemene sa suvremenim i inovativnim idejama koje će ovoj kompaniji pružiti nove mogućnosti u daljnjem poslovanju. ”

"Također se zahvaljujemo Prvoj TV, gdinu Franji Takaču na snimanju kratkog  kreativnog videa u trajanju od jedne minute koji je trebalo priložiti uz prijavu te Fakultetu na podršci u sudjelovanju", kazali su sudionici natjecanja.