Na Sveučilišnom računskom centru (Srce) u Zagrebu održan 9. po redu MoodleMoot. To je okupljanje moodlera, odnosno svih koji se bave sustavom Moodle (alat za e-učenje) ili su zainteresirani za njega. Predstavnici Sveučilišta u Mostaru bili su članovi Centra za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru (SUMIT) doc. dr. sc. Marko Odak, Tomislav Papac i Marin Bošnjak.

U ime organizatora pozdravili su Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja Srca za obrazovanje i podršku korisnicima i Jasmin Klindžić, voditelj Centra potpore e-učenju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji su istaknuli kako ih veseli da se svake godine pridružuju i novi sudionici u želji da predstave svoja iskustva sa sustavom Moodle, ali i čuju iskustva drugih.

Ovogodišnji MoodleMoot okupio je više od 90 sudionika, a pozvano predavanje imao je doc. dr. sc. Marko Odak na temu „Primjena i razvoj Moodle sustava na Sveučilištu u Mostaru“. Uz Odaka pozvano predavanje održao je i David Monllao Olive, iz Moodle HQ pod nazivom „Moodle analytics from different perspectives“

Održat će se i 17 prezentacija u paralelnim sekcijama u dvije dvorane. Teme su od tehničkih i developerskih vezano uz sustav Moodle pa do iskustava u primjeni sustava Moodle u nastavi i za potrebe vrednovanja u online okruženju, u osnovnom i srednjoškolskom obrazovanju kao i u visokom obrazovanju. Svoja iskustva za sustavom Moodle podijelili su predavači iz Hrvatske, ali i iz Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije.

Cilj ovog događaja je razmjena iskustava, suradnja te stvaranje regionalne mreže korisnika povezanih sa sustavom Moodle u interaktivnu suradničku mrežu.

Srce smatra da je važno osigurati nastavnicima tehnologije i alate e-učenja kao i pružiti im sustavnu podršku pri njihovoj integraciji u obrazovni proces. Moodlemoot je jedna od aktivnosti Centra za e-učenje Srca kojom se želi nastavnicima približiti nove tehnologije, sustav Moodle te pružiti podršku u radu s tim tehnologijama.

Događanja i konferencije Moodlemoot organiziraju se diljem svijeta, a organizacijom ovog događanja Hrvatska želi biti aktivan član globalne Moodle zajednice. Centar za e-učenje Srca surađuje s Moodle HQ već drugu godinu za redom, a nadamo se da će se ova uspješna suradnja nastaviti i na jubilarnom 10. Moodlemootu Hrvatska 2020.

MoodleMoot je namijenjen svima koji se bave sustavom Moodle bilo kao korisnici, administratori ili developeri ili su zainteresirani upoznati se s ovim sustavom i čuti iskustva drugih.