Jedna od najvećih ustrojbenih jedinica SUM-a Filozofski fakultet, s više od 2000 studenata, 250 suradnika u nastavi, 17 studijskih programa iz različitih područja društvenih i humanističkih znanosti, 77 kombinacija na preddiplomskoj razini i 83 na diplomskoj, 250 suradnika u nastavi, fakultet na kojem se godišnje izvodi oko 40 tisuća sati nastave spreman je, unatoč kompleksnosti, za kombinirani oblik nastave.

Nakon što je Senat usvojio kombinirani oblik nastave, na Filozofskom fakultetu objavljene su informacije o nastavnom procesu u predstojećem razdoblju koje su u skladu s preporukama Zavoda za javno zdravstvo FBiH i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite HNŽ-a u kontekstu zaštite od pandemije COVID-19.

Nastava za studente Filozofskog fakulteta izvodit će se u kombiniranom obliku tako što će studenti jedan tjedan nastavu pratiti u klasičnom obliku u prostorijama Fakulteta, a sljedeći tjedan na daljinu. Fiksni termini održavanja nastave objavljeni u rasporedu važeći su za održavanje nastave na daljinu i održavanje nastave u klasičnom obliku.

Na mrežnim stranicama objavljene su detaljne informacije o početku nastave, rasporedu predavanja za listopad, ilustrativni prikazi učionica s označenim mjestima za sjedenje, kao i sigurnosne i zdravstvene mjere i preporuke. Nastava na Fakultetu provodi se u skladu sa smjernicama i preporukama mjerodavnih tijela.

Prema trenutnoj epidemiološkoj situaciji i mjerama koje su na snazi, a uoči zimskog razdoblja i sezonske gripe, uz COVID 19, pred fakultetom je izazovno razdoblje. Međutim, Filozofski će fakultet uvijek tražiti optimalan način rada na korist i zadovoljstvo svojih studenata.