Smješten u srcu Balkana, International Balkan University je mjesto okupljanja studenata iz cijele regije te je jedino sveučilište u Republici Sjevernoj Makedoniji čiji je službeni jezik rada i nastave engleski.

U 2012. godini International Balkan University je rangirano kao najbolje privatno sveučilište u Republici Sjevernoj Makedoniji, a 2016. godine je proglašeno najboljim sveučilištem u državi u kategoriji „Nastava i učenje“ po međunarodno priznatoj Šangajskoj rang–ljestvici sveučilišta.

IBU ima osam fakulteta te nudi više od trideset preddiplomskih, diplomskih i doktorskih studijskih programa, poput inženjerstva, arhitekture, ekonomije, dentalne medicine, upravnih znanosti, prava, likovne umjetnosti, obrazovnih znanosti, humanističkih i društvenih znanosti.

Suradnja će se provoditi kroz aktivnosti kao što su institucionalna razmjena nastavnika, tehničkog i administrativnog osoblja i studenata, razvoj novih studijskih programa, zajednička istraživanja, kulturni programi te konferencije i druge aktivnosti od zajedničkog interesa.