Predstavnici Sveučilišta u Mostaru prorektor za znanost i razvoj prof. dr. sc. Ivo Čolak, prorektor za međusveučilišnu suradnju prof. dr. sc. Vlado Majstorović, prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom prof. dr. sc. Zdenko Klepić, voditelj IT centra Sveučilišta u Mostaru doc. dr. sc. Tomislav Volarić te voditelj Ureda rektora Damir Vasilj boravili su u radnoj posjeti u Tuzli. 

Prilikom radne posjete održali su sastanak s generalnim konzulom Ivanom Bandićem u prostorijama Konzulata Republike Hrvatske te su nakon toga zajedno s konzulom posjetili Katolički školski centar „Sv. Franjo“ u Tuzli. Susreli su se s ravnateljem centra velečasnim Markom Zubcom, direktoricom Opće gimnazije Žanom Altumbabić i direktorom osnovne škole Danijelom Barišićem.

U cilju pružanja podrške obrazovnoj i akademskoj zajednici u upotrebi informacijsko-komunikacijskih tehnologija i osiguranja pristupa novim tehnologija i informacijskim uslugama održan je sastanak na temu uvođenja digitalizacije obrazovanja u sve Katoličke školske centre u Bosni i Hercegovini.

Prorektor Klepić istaknuo je kako KŠC i Sveučilište u Mostaru trebaju potpisati Sporazum o uspostavi suradnje u digitalizaciji odgojno obrazovnog programa, dok je voditelj SUMIT-a Volarić naglasio je kako će SUMIT ponuditi Katoličkim školskim centrima sustav za e-učenje Školarac, SUMIT maticu, SUMIT dnevnik te sve ostale alate za učenje na daljinu koje već od ranije koriste sve škole koje nastavne planove i programe izvode na hrvatskom jeziku u Bosni i Hercegovini potpuno besplatno.