Klauzure Sveučilišta u Mostaru povodom aktivnosti u mandatu novog saziva Senata počele su danas zajedničkom, uvodnom klauzurom na kojoj su sudjelovali rektor, prorektori i pomoćnici Sveučilišta u Mostaru, novoizabrani dekani i prodekani ustrojbenih jedinica. Cilj klauzura je koordinacija i informiranje svih dionika koji će doprinijeti u sljedeće četiri godine razvoju Sveučilišta u Mostaru.

Na današnjoj klauzuri su govorili rektor SUM-a prof. dr. Zoran Tomić, prorektor za znanost i razvoj prof. dr. Ivo Čolak, prorektorica za međunarodnu suradnju prof. dr. Sanja Bijakšić, prorektor za biomedicinu prof. dr. Milenko Bevanda i prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom prof. dr. Zdenko Klepić te pomoćnica rektora za nastavu i studentska pitanja prof. dr. Vesna Kazazić i pomoćnik rektora za informacijske tehnologije i inovacije doc. dr. Tomislav Volarić koji su govorili o planovima i aktivnostima u novom mandatu.

Kroz cijeli tjedan održavat će se klauzure o obrazovanju, međunarodnoj suradnji, pravnom sektoru, projektima, upravljanju kvalitetom, poslovanju, znanosti, umjetnosti, javnoj nabavi, odnosima s javnošću i informacijskim tehnologijama, a na istima će govoriti voditelji ureda SUM-a te će se razmotriti analiza stanja i problema za određeno područje te donijeti jasni zaključci za aktivnosti u narednom razdoblju.

Završna klauzura održat će se u petak na Medicinskom fakultetu na kojoj će sudjelovati svi članovi Senata koji će razmatrati radne zaključke petodnevnih klauzura.