Ministar znanosti i obrazovanja Vlade Republike Hrvatske prof. dr. Radovan Fuchs primio je izaslanstvo Sveučilišta u Mostaru na čelu s rektorom prof. dr. sc. Zoranom  Tomićem.

Online nastava i izazovi visokog obrazovanja te mogućnosti unaprjeđenja i razvoja bile su neke od tema sastanka. Osim toga, ministar Fuchs podržao je inicijativu Sveučilišta u  Mostaru da sa svojim SUMIT centrom postane punopravna članica CARNET-a te je Sveučilište već uputilo navedeni zahtjev.

Ministru Fuchsu prezentiran je plan izgradnje SUMIT zgrade koje će biti informacijsko središte ne samo Sveučilišta u Mostaru, nego i osnovnih i srednjih škola koje nastavni plan i program izvode na hrvatskom jeziku.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Vlade Republike Hrvatske kontinuirano doprinosi razvoju Sveučilišta u Mostaru te je ministar Fuchs istaknuo kako će i dalje nastaviti s kadrovskom i financijskom potporom.

Prilikom posjeta rektor Tomić uručio je ministru Fuchsu i plaketu za izniman doprinos razvoju Sveučilišta kroz istaknuti rad na znanstvenom, nastavnom i stručnom polju, kao i promociji Sveučilišta.

Izaslanstvo Sveučilišta u Mostaru uz rektora Tomića činili su prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom prof. dr. Zdenko Klepić, voditelj SUMIT-a doc. dr. Tomislav Volarić i Damir Vasilj, voditelj Ureda rektora.