Obilježavanje Nacionalnog dana svjesnosti o knjižnicama u Bosni i Hercegovini održat će se i ove godine na Sveučilištu u Mostaru. Nacionalni dan svjesnosti o knjižnicama realizira se kao nastavak aktivnosti iz projekta ERASMUS+ Capacity Building in Higher Education (CBHE) - „Library Network Support Services (LNSS): Modernising libraries in Western Balkan countries through staff development and reforming library services “ (Umrežena biblioteka – službe podrške: Modernizacija biblioteka u zemljama Zapadnog Balkana kroz razvoj osoblja i reformu bibliotečkih usluga).

Cilj Nacionalnog dana svjesnosti o knjižnicama je podsjetiti građanke i građane na važnost sudjelovanja knjižnice u izgradnji društva znanja. Knjižnice (visokoškolske, narodne, gradske, školske) koje žele biti partneri i sudjelovati u kreiranju programa za održavanje Nacionalnog dana svjesnosti o knjižnicama 29. listopada 2021., mogu se prijaviti putem obrasca, a krajnji rok za registraciju je 10.10.2021. godine.

Na ovaj način će Sveučilišna knjižnica, zajedno sa fakultetskim knjižnicama i knjižnicama partnerima promovirati svoje usluge i ukazati na važnost knjižnica u obrazovanju, ali i ostalim segmentima razvoja pojedinca. Za više informacija možete se javiti na službeni kontakt Sveučilišne knjižnice:
knjiznica@sum.ba