Centar za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru (SUMIT) uspješno je održao online tečaj „Edukacija nastavnika za korištenje informacijskih tehnologija“. Za vrijeme održavanja online tečaja otvoreno je više od 1900 virtualnih učionica dok je broj pregleda videozapisa na YouTube kanalu eškola prešao 25 tisuća. Ukupan broj nastavnika koji su sudjelovali na tečaju iznosi 2414.

„Izuzetno dobro odrađen projekt. Kroz ovu kratku edukaciju nastavnika, prijeđene su najbitnije stavke koje su potrebne za ovladavanjem sustava Školarac i G-suit. Uz malo vježbe i prakse, a uz upute koje su dostupne i našu volju, svatko može kvalitetno održavati nastavu na daljinu. Velike pohvale timu koji je odradio jako dobar projekt“, kazala je Valentina Mihalj, nastavnica matematike iz Osnovne škole Ante Brune Bušića iz Rakitna.

Tanja Doko nastavnica tehničke kulture Osnovne škole fra Didaka Buntića u Čitluku izjavila je kako je edukacija bila poučna i korisna za daljnji razvoj online nastave te "istaknula bih da su predavači pokazali mnogo korisnih alata pomoću kojih nastavnici mogu jednostavnije i brže izvršavati svoje obveze“.

Centar za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru nastavlja s edukacijama te će početkom mjeseca rujna održati edukaciju za ravnatelje i SUMIT koordinatore. SUMIT ovim putem zahvaljuje tehničkoj podršci svih škola na suradnji i pravovremenom prenošenju informacija nastavnicima svojih škola.