Sveučilište u Mostaru organizira retrospektivnu izložbu renomiranog hrvatskog umjetnika Vatroslava Kuliša pod nazivom „VATRA – Kritička retrospektiva, 1991. – 2021.“ u Sveučilišnoj galeriji u Rodoču. Otvorenje izložbe bit će u petak, 15. listopada, u 12.00 sati.

Osim izložbe, popratni program uključuje i „Razgovor s umjetnikom“, kojeg će voditi ravnatelj Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti u Zagrebu Branko Franceschi,  održat će se u Sveučilišnoj galeriji u četvrtak 14. listopada u 11 sati.

Likovni kritičar Milan Bešlić održat će otvoreno predavanje na temu „Život i djelo Igora Zidića“ u petak, 15. listopada u 10 sati, također u Sveučilišnoj galeriji. Igor Zidić, hrvatski povjesničar umjetnosti, autor je velebne monografije o Vatroslavu Kulišu koja je 2010. objavljena u nakladi Školske knjige.

Izložba se organizira u partnerstvu s Nacionalnim muzejom moderne umjetnosti u Zagrebu, gdje je prethodno bila postavljena prošle godine. Kustosi izložbe su Milan Bešlić i Marin Ivanović, a izložba će biti postavljena u Sveučilišnoj galeriji u Rodoču do 2. prosinca 2021.. Sveučilišna galerija je otvorena za javnost od ponedjeljka do petka od 10 do 13 sati.