Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas potpisali su  Ugovor o financijskoj potpori za provedbu programa i projekata iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2020. godinu temeljem odluke donesene na sjednici Vlade Republike Hrvatske.

Za Sveučilište u Mostaru ovim je Ugovorom osigurano 4.000.000,00 kuna za provedbu nastavnog procesa, stručnog rada, razvojnih planova usavršavanja i promicanja rada Sveučilišta te pratećih aktivnosti, za realizaciju rekonstrukcije i izgradnje infrastrukturnih projekata i za opremanje sveučilišnih prostorija, za podmirenje troškova održavanja i rekonstrukcije sveučilišnih prostorija i zakupa istih, za nabavu stručne opreme i literature, za podizanje kvalitete rada, stručnosti, konkurentnosti i kompetitivnosti te za promicanje i razvoj izvrsnosti kroz nastavne i istraživačke procese, kao i za organizaciju interdisciplinarnih i zajedničkih studija i organizaciju konferencija i znanstvenih i stručnih skupova.

Prilikom posjeta državnog tajnika Milasa Sveučilištu u Mostaru rektor Tomić je uručio i povelju Državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske za izniman doprinos razvoju Sveučilišta.