Sveučilište u Mostaru potpisalo je međunarodne institucionalne sporazume s Western Caspian sveučilištem iz Azerbajdžana te Beijing University of Civil Engineering and Architecture iz Kine.

Western Caspian sveučilište čini osam fakulteta te 11 odsjeka, a veći dio nastave provodi se na engleskom jeziku. Prema raznim kriterijima Sveučilište Western Caspian svrstava se u vrh deset najboljih novoosnovanih sveučilišta na ovom zemljopisnom području.

Pekinško sveučilište za građevinarstvo i arhitekturu najpoznatije je arhitektonsko sveučilište u Pekingu čija tradicija počinje još 1907. Danas na tom Sveučilištu kroz 34 preddiplomska studija,  doktorske studije "arhitekture", poslijedoktorske istraživačke studije te 12 magistarskih studija egzistiraju: Visoka škola za arhitekturu i urbanizam, Građevinsko i prometno inženjerstvo, Inženjerstvo zaštite okoliša i energetike, Visoka škola elektrotehnike i informatike, ekonomije i menadžmenta, Inženjerstvo, Geodetske i urbane prostorne informacije, elektromehaničke i Vozno inženjerstvo i pravo, Visoka škola za trajno obrazovanje, međunarodno obrazovanje, Odjel za računalno obrazovanje i mrežne informacije, Odjel za podučavanje i istraživanje ideološke i političke teorije.

Potpisani sporazumi odnose se prije svega na akademsku suradnju u razmjeni nastavnog osoblja i studenata, rad na zajedničkim projektima te razmjenu iskustva oko svih važnih akademskih pitanja. Sporazum s pekinškim sveučilištem prvi je korak u uspostavi suradnje, a u cilju sudjelovanja SUMa u organizaciji 2021 China-Central and Eastern European Countries (CEEC) Capital Mayor’s Forum.