Ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje Republike Hrvatske prof. dr. Jasmina Havranek boravila je u radnom posjetu Sveučilištu u Mostaru prilikom čega je održala radni sastanak s upravom SUM-a na čelu s rektorom prof. dr. Zoranom Tomićem.

Rektor i prorektori su upoznali Havranek o aktualnim procesima na Sveučilištu, obzirom na epidemiološku situaciju, ali i o iskoracima koji su napravljeni u posljednje tri godine u svim aspektima i resorima, od 2017. godine kada je Agencija za znanost i visoko obrazovanje RH provela vanjsko vrednovanje SUM-a i svih ustrojbenih jedinica.

Osim toga, razgovarali su o mogućnostima napretka na svim razinama studija kao i razvoju Sveučilišta. Sastanku su nazočili i prof. dr. Luciana Boban, voditeljica Ureda za unapređenje i osiguranje kvalitete te doc. dr. Tomislav Volarić, voditelj Centra za informacijske tehnologije SUM-a koji su govorili o aktivnostima i izazovima iz svojih područja djelovanja.

U okviru radnog posjeta izaslanstvo Sveučilišta je posjetilo i Generalni konzulat Republike Hrvatske u Mostaru gdje je održan radni sastanak s dr. sc. Markom Babićem, generalnim konzulom, a tema se odnosila na aspekte dosadašnje i buduće suradnje.