Sveučilište u Mostaru novu je godinu započelo potpisivanjem Ugovora o suradnji s najvećim privatnim Sveučilištem u Indiji Lovely Proffesional University Jalandhar – Delhi.

Ovo Sveučilište je danas među 25 najboljih instituta u Indiji koje je Ministarstvo za razvoj ljudskih potencijala Vlade Indije prepoznalo za promicanje inovacija i poduzetništva, te je uvršteno među 30 najboljih na području farmacije, 50 najboljih na području menadžmenta i među 100 najboljih inženjerskih institucija.

Potpisanim Ugovorom sa Sveučilištem u Mostaru otvorili su svoja vrata akademskom osoblju i istraživačima sa Sveučilišta, ali i izrazili spremnost dolaska svojih nastavnika i istraživača na ustrojbene jedinice SUM-a.

Također se, potpisanim ugovorom, otvara mogućnost i studentskoj razmjeni na dodiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima u odgovarajućim područjima studija na oba sveučilišta, razmjeni svih objavljenih publikacija značajnih za razvoj znanstvenih i obrazovnih aktivnosti.

Ostavljena je i mogućnost organiziranja i provođenja dodiplomskog i diplomskog studija, kao i organiziranje i provođenje zajedničkih poslijediplomskih studija, ali i zajedničko sudjelovanje na znanstvenim konferencijama i simpozijima.