Sveučilište u Mostaru potpisalo je Sporazum o suradnji sa Sveučilištem za tehnologiju princeze Sumaje iz Jordana. Sporazum su potpisali rektor SUM-a prof. dr. sc. Zoran Tomić i predsjednik Sveučilišta princeze Sumaje prof. Mashhoor Al-Refai, a održano je putem Zoom aplikacije. Potpisivanju je nazočio i veleposlanik Bosne i Hercegovine u Jordanu Mato Zeko budući da je ovo prvi sporazum o suradnji jednog sveučilišta iz Bosne i Hercegovine i sveučilišta iz Jordana.

Potpisnici su nakon uvodnih obraćanja rektora Tomića i predsjednika Al-Refaia predstavili sveučilišta kroz kratku prezentaciju nakon čega je uslijedilo potpisivanje sporazuma koji će se provoditi kroz razmjenu osoblja i studenata, razmjenu svih publikacija koje su objavila oba sveučilišta, a važni za razvoj znanstvenih i obrazovnih djelatnosti, kao i organiziranje i provođenje zajedničkih istraživačkih projekata i međusobna razmjena informacija o rezultatima istraživanja.

Organiziranje i izvođenje preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija, organiziranje i sudjelovanje na znanstvenim i stručnim skupovima, simpozijima, sastancima i drugim sličnim oblicima obrazovanja te suradnja studenata i studentskih organizacija na području akademskih, kulturnih i sportskih aktivnosti također su dio Sporazuma koji su potpisali dva Sveučilišta.

Jordansko sveučilište osnovano je 1991. te je u vlasništvu vodećeg centra za primijenjena istraživanja u Jordanu, Kraljevskog znanstvenog društva (RSS). Studiji koji se izvode na sveučilištu su studiji računalnih znanosti, računalne grafike i animacije, softverskog inženjerstva, elektroničkog inženjerstva, računalnog inženjeringa, komunikacijskog inženjerstva, energetike i elektroenergetike, upravljačkih informacijskih sustava, administracije poslovanja, računovodstva, poslovne informacijske tehnologije te e-marketinga i društvenih medija.