U organizaciji ministarstava obrazovanja, znanosti, kulture i sporta županija u kojima se nastava u osnovnim i srednjim školama izvodi po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku i Zavoda za školstvo Hercegovačko-neretvanske županije održani su sastanci s ravnateljima škola s područja županija.

Voditelj Centra za informacijske tehnologije doc. dr. Tomislav Volarić predstavio je plan digitalne transformacije obrazovnih institucija te su ravnatelji upoznati s elektroničkim identitetom u eduID sustavu i drugim uslugama koje im omogućuje SUMIT kao što su Školarac, SUMIT Matica, Dnevnik, Google usluge. Osim toga, predstavljeni su koraci i planovi u procesu digitalizacije u sljedećoj školskoj godini.

Digitalnu transformaciju obrazovanja trebalo bi proći 135 škola s nastavnim planom i program na hrvatskom jeziku s područja Županije Zapadnohercegovačke, Županije Posavske, Županije Središnja Bosna, Hercegbosanske županije, Hercegovačko-neretvanske županije gdje budu potpisani sporazumi o provedbi digitalizacije. Ugovore su do sada potpisale Hercegbosanska i Posavska županija. Osim navedenih županija u proces digitalizacije uključene su tri osnovne i jedna srednja škola Zeničko-dobojske županije te Opća gimnazija Katoličkog školskog centra „Blaženi Ivan Mertz“ u Banja Luci.