Sveučilište u Mostaru je potpisom sporazuma o suradnji sa Sveučilištem Plymouth Marjon (University of St Mark & St John) dobilo prvog partnera s područja Ujedinjenog Kraljevstva.

Sveučilište Plymouth Marjon uvršteno je među  top pet sveučilišta u Engleskoj prema „The Times & Sunday Times Good University Guide 2021“ te nudi brojne studijske programe iz područja humanističkih znanosti, umjetnosti, poslovanja, kriminalistike, zdravstvenih studija, sporta, itd.

Potpisani sporazum je plod višegodišnje uspješne suradnje s konzultantskom tvrtkom „Cormack Consultancy Group“ koja je specijalizirana za rad s visokoškolskim obrazovnim institucijama te kroz suradnju s njima Sveučilište u Mostaru razvija veze s brojnim sveučilištima u Velikoj Britaniji, Irskoj i SAD -u.

Potpisani sporazum se odnosi na programe razmjene nastavnog, istraživačkog, administrativnog osoblja i studenata, razvoj novih studijskih programa, zajednička istraživanja, kulturni programi te konferencije i druge aktivnosti od zajedničkog interesa.

Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru predano radi na održavanju postojećih partnerskih odnosa, ali i uspostavljanju novih sporazuma i oblika suradnje s visokoobrazovnim institucijama zemalja gdje nije postojala ili je bila slabije razvijena. Potpisivanje ovog sporazuma je od iznimnog značaja budući da se kreira institucionalni okvir za različite oblike suradnje s Ujedinjenim Kraljevstvom.