U okviru Erasmus+ programske suradnje između Sveučilišta u Mostaru i Sveučilišta Mendel u Brnu, Republika Češka u razdoblju od 17. do 21. svibnja 2021. održan je međunarodni tjedan na Odjelu za geografiju Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti SUM-a u organizaciji češkog Odjela za društvene studije Fakulteta za regionalni razvoj i međunarodne studije. Unatoč pandemiji koja je onemogućila razmjenu nastavnika i studenata uživo, organiziranjem međunarodnog tjedna organizatori su omogućili studentima SUM-a da slušaju predavanja cijenjenih profesora Sveučilišta u Brnu na čelu s dr. Pavelom Ptáčekom redovitim profesorom na Odjelu društvenih studija u Brnu u suradnji s dr. Snježanom Musa redovitom profesoricom na Odjelu za geografiju u Mostaru.

Poseban program predavanja namijenjen studentima zajednički su pripremili profesori Mendel Sveučilišta i SUM-a: Beatrice Chromková, Dušan Janák, Martin Kovanič, Pavel Ptáček, Vojtěch Tamáš i Snježana Musa.

Zanimljiva predavanja iz oblasti društvene geografije pokrila su suvremene teme izdvajajući one koji su izazvale najveće zanimanja kod studenata SUM-a:

Predavanja su izazvala zanimljive rasprave u kojima su aktivno sudjelovali i studenti SUM-a. Svojom brojnošću na predavanjima studenti su pokazali iznimnu želju za usvajanjem novih znanja upoznavanjem rada znanstvenika europskih sveučilišta, ovoga puta Mendel Sveučilišta u Brnu.